Ύβρεις ανταλλάσσουν Λονδίνο και Μόσχα με επίκεντρο την επίθεση με έναν νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Ουίλιαμσον δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα πρέπει να «το βουλώσει» και να «φύγει» μακριά.

«Είναι απολύτως ειδεχθές και απαράδεκτο το τι έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι» δήλωσε ο βρετανός υπουργός. «Απαντήσαμε σε αυτό. Ειλικρινά, η Ρωσία πρέπει να φύγει, θα πρέπει να το βουλώσει», επισήμανε.

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης. Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε, απαντώντας στις δηλώσεις Ουίλιαμσον, ότι αυτές δείχνουν πως το Λονδίνο έχει κάτι να κρύψει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος εμφανίζεται ως ένας εκ των πιθανών διαδόχων της πρωθυπουργού Μέι, καταφέρεται εναντίον της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον Ιανουάριο, η εφημερίδα Daily Telegraph είχε γράψει πως ο Βρετανός υπουργός είπε ότι Ρωσία σχεδιάζει να πλήξει τη βρετανική οικονομία εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των υποδομών της, μια ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει «χιλιάδες και χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους».