Ο Σβαρτσενέγκερ είναι έτοιμος να μηνύσει τις πετρελαϊκές

«Σκοτώνουν εν γνώσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» λέει χαρακτηριστικά


ΚΟΣΜΟΣ
19:57
13/03/2018
Ο Σβαρτσενέγκερ είναι έτοιμος να μηνύσει τις πετρελαϊκές
1
loading

Τον Ιανουάριο, ο δήμος της Νέας Υόρκης πήρε μια ιστορική απόφαση: ανακοίνωσε πως σκοπεύει να μηνύσει πέντε από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές του κόσμου για την κλιματική αλλαγή.

Κάτι που προτίθεται να κάνει πια και ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, μόνο που αυτός χρησιμοποιεί πιο βαριά φρασεολογία, κατηγορώντας την πετρελαϊκή βιομηχανία ακόμα και για «φόνους πρώτου βαθμού»!

Μιλώντας στην έκθεση SXSW (στο Όστιν του Τέξας) στο «Politico», ο Άρνι ανακοίνωσε πως προτίθεται να κυνηγήσει αρκετές πετρελαϊκές επειδή «σκοτώνουν εν γνώσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» μέσω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Συνέκρινε μάλιστα την πετρελαϊκή βιομηχανία με την καπνοβιομηχανία, τόσο σε όρους βλάβης που έχουν προκαλέσει στην κοινωνία όσο και στο πόσο μακριά είναι αμφότερες διατεθειμένες να φτάσουν για να θολώσουν τα νερά και να μη μάθει ποτέ ο κόσμος την αλήθεια.

aalkrtnlksw1

«Για μένα είναι απολύτως ανεύθυνο να ξέρεις ότι το προϊόν σου σκοτώνει ανθρώπους και να μην έχεις προειδοποιητικές ταμπέλες επάνω, όπως ο καπνός», είπε στο «Politico» και συνέχισε: «Αν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και ξέρεις πως θα σκοτώσεις κάποιον, αυτό είναι φόνος πρώτου βαθμού. Αυτό νομίζω είναι το ίδιο με αυτό που κάνουν οι πετρελαϊκές».

Αυτά που λέει ο Σβαρτσενέγκερ δεν είναι μάλιστα καθόλου αυθαίρετα, καθώς έρευνα-ορόσημο του 2017 μας λέει πως ένα από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά τραστ, ο κολοσσός ExxonMobil, «παραπλάνησε τον κόσμο» κρύβοντας τα αποτελέσματα των δικών του ερευνών και προπαγανδίζοντας ταυτοχρόνως πως οι πετρελαϊκές δεν φταίνε καθόλου για την κλιματική αλλαγή…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ωχωχωχ

    Άντε και στα δικά μας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει