Ο φωτογράφος Στίβεν Ρούμπιν αφιέρωσε μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1980 ταξιδεύοντας κατά μήκος της υπαίθρου του Μέιν, με τίποτα περισσότερο παρά μια φωτογραφική μηχανή και λίγα μετρητά.

Αυτό το μήνα, μια γκαλερί του Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει την εκτενή συλλογή του φωτογράφου, παρουσιάζοντας τη πραγματική εικόνα της αμερικανικής φτώχειας, που αρκετοί άνθρωποι δεν τη γνωρίζουν.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες μιας απομονωμένης κοινότητας, αποδεικνύουν τρανταχτά ότι το «αμερικάνικο όνειρο» μπορεί για πολλούς ανθρώπους να αποτελέσει έναν επίγειο εφιάλτη.

Όταν ήταν 25 ετών, ο Ρούμπιν επισκέφθηκε το κέντρο της πολιτείας του Μέιν, τη πιο απομακρυσμένη περιφέρεια των ΗΠΑ. Πέρα από τις εθνικές οδούς, υπήρχε ένα άλλο Μέιν, το οποίο ποτέ δεν είχε εμφανιστεί στα τουριστικά έντυπα.

Τα εξωτικά τοπία, τα γραφικά ψαροχώρια και τα παραθαλάσσια θέρετρα, που υπόσχονταν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, δεν υπήρχαν πουθενά. Ο φωτογράφος διέμενε σε ένα δωμάτιο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θερμότητα και τρεχούμενο νερό.

Μια οικογένεια τον προσκάλεσε να μείνει στο μικροσκοπικό σπίτι της, καθώς γνώριζε τις άθλιες συνθήκες διαμονής που επικρατούσαν στα ξενοδοχεία της περιοχής.

«Το έργο μου αποτελεί φόρο τιμής στις οικογένειες, που αγωνίζονται σε καθημερινή βάση για να κρατήσουν ενωμένο το σώμα με τη ψυχή τους», δήλωσε ο φωτογράφος.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στη γκαλερί «drkrm» και θα διαρκέσει από τις 28 Απριλίου έως τις 26 Μαΐου.

TAGS