Η ισραηλινή αστυνομία συνέστησε σήμερα την απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Εχούντ Όλμερτ ο οποίος εμπλέκεται σε κτηματικό σκάνδαλο στην Ιερουσαλήμ.

Η αστυνομία προχώρησε επίσης την απαγγελία κατηγοριών και σε άλλα 13 άτομα, ανάμεσά τους στον πρώην διευθυντή του γραφείου του κ. Όλμερτ, Σούλα Ζάκεν, στον πρώην δήμαρχο της Ιερουσαλήμ Ούρι Λουπολιάνσκι και στον πρώην γενικό διευθυντή της Hapoalim, της μεγαλύτερης ισραηλινής τράπεζας.

Όλοι τους είναι ύποπτοι ότι δωροδοκήθηκαν προκειμένου να προωθήσουν την κατασκευή κτιρίων σε περιοχή της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να έχουν εμπλακεί σε ένα τεράστιο σκάνδαλο που έγινε γνωστό ως «Holyland».

Τώρα η εισαγγελία πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τις συστάσεις της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος του Εχούντ Όλμερτ, Αμίρ Νταν επέκρινε την αστυνομία ότι μετά από «σχεδόν ένα χρόνο εντατικών προσπαθειών δεν είχε το θάρρος να κλείσει αυτήν την υπόθεση», συμπληρώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «ουδέποτε έλαβε ή ζήτησε δωροδοκίες».

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Όλμερτ κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε με 700.000 ευρώ το διάστημα που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ προκειμένου να δώσει το πράσινο φως στο σχέδιο Holyland, το οποίο περιλάμβανε την κατασκευή ενός συμπλέγματος ακινήτων.