Η 19χρονη Σόφι και ο 20χρονος Χάκον βρίσκονταν στο τραγικό νησί Ουτόγια, όταν ο Άντερς Μπρέιβικ έβαλε σε εφαρμογή το αποτρόπαιο σχέδιό του. Καθώς ο μανιακός έσπερνε το θάνατο, οι δύο φοιτητές, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, έπεσαν στο νερό για να σωθούν από τα πυρά.

Βρέθηκαν να κολυμπούν δίπλα-δίπλα, ενώ άκουγαν πίσω τους πυροβολισμούς και κραυγές. Η Σόφι είχε ήδη δει τον πρώην φίλο της και την καλύτερη φίλη της, να πέφτουν νεκροί. Κολυμπούσε σαν τρελή, όπως και ο Χάκον, δίπλα της.
Τα δύο παιδιά έμειναν στο νερό έως ότου περισυνελλέγησαν από την ακτοφυλακή. Έμειναν σε επαφή και προσπαθούσαν να ξεπεράσουν μαζί το σοκ της σφαγής. Λίγους μήνες μετά, η παρηγοριά εξελίχθηκε σε έναν δυνατό έρωτα και σήμερα οι δυο τους είναι αχώριστοι.

«Αρκετούς μήνες μετά την τραγωδία, και ενώ είχαμε καταφέρει να ηρεμήσουμε, καταλάβαμε ότι υπήρχε δυνατή χημεία ανάμεσά μας» λέει η Σοφι, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sun. «Η σφαγή δεν μας νίκησε. Ελπίζουμε η ιστορία μας να δώσει λίγο κουράγιο και σε άλλους επιζώντες».