Με χειροπέδες βρέθηκε ο ανιψιός του διάσημου μουσικού Phil Collins, καθώς συνελήφθη στο Περού κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κοκαΐνης αξίας άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 37χρονος Philip Austin Collins βρισκόταν σε ιστιοπλοϊκή εκδρομή στον Ατλαντικό και συνελήφθη μαζί με τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος του σκάφους, τον 39χρονο Gareth Young και τον 32χρονο Richard Crewe.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 15 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ναρκωτικά, συνολικού βάρους 30 κιλών, ήταν κρυμμένα στη δεξαμενή καυσίμων του γιοτ και στους πυροσβεστήρες.

Μαζί τους συνελήφθησαν ακόμα 27 ύποπτοι στο Περού τον περασμένο μήνα- ανάμεσά τους τρεις Ιταλοί και μία Περουβιανή- και οι αρχές κατέσχεσαν τουλάχιστον ένα τόνο κοκαΐνη.

Οι Ιταλοί συνελήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους κοκαΐνη και ecstasy και εκτιμάται πως ανήκουν σε μία συμμορία που ονομάζεται «Bambinos».

Οι τρεις φίλοι αγόρασαν το γιοτ το 2010 με στόχο να ταξιδέψουν μέχρι να νησιά Γκαλάπαγκος. Συνελήφθησαν όμως σε μαρίνα της Λίμα, περίπου χίλια μίλια μακριά από τον προορισμό τους.

«Περνάμε πολύ δύσκολα», δήλωσε η Lynne Collins, σύζυγος του Clive Collins, αδελφού του διάσημου μουσικού.
Συμβουλευτική βοήθεια παρέχει στις οικογένειες των συλληφθέντων το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.