Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ανατόλι Μογκίλοφ, οι αστυνομικές αρχές της χώρας ερευνούν για τον εξαφανισθέντα διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Noviy Stil», Βασίλ Κλιμέντιεφ. Η εφημερίδα του είναι γνωστή για την κριτική, που ασκεί στις υπηρεσίες δημόσιας τάξης της χώρας.

Ουκρανικά μέσα και οργανώσεις υπέρ της ελευθερίας του Τύπου έχουν επανειλημμένα παραπονεθεί για τη λογοκρισία, που ασκούν οι αρχές αλλά και για τις επιθέσεις, περιλαμβανόμενων και φυσικών πιέσεων, κατά των εκπροσώπων των μέσων της χώρας, αφότου ανέλαβε την εξουσία ο φιλορώσος πρόεδρος, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που διαδέχτηκε τον φιλοευρωπαίο, Βίκτορ Γιούσενκο, το Φεβρουάριο.

Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Noviy Stil», Βασίλ Κλιμέντιεφ, η οποία κυρίως αναφέρεται σε θέματα διαφθοράς, έχει εξαφανιστεί από τις 11 Αυγούστου, όταν έφυγε από το σπίτι του συνοδευόμενος από έναν άγνωστο άνδρα , σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν αποκλείεται η εξαφάνιση του δημοσιογράφου να έχει άμεση σχέση με τις δημοσιογραφικές έρευνές του, ενώ επισήμανε ότι «έχει αναλάβει προσωπικά τη διαλεύκανση της υπόθεσης».