Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να ανατρέψουν δεκαετίες προόδου, ιδίως στον τομέα της υγείας των γυναικών, και κάλεσε τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν για την προεκλογική του εκστρατεία.

Την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει τη συνταγματικότητα της μεταρρύθμισης στον τομέα της ασφάλισης που επικύρωσε ο Ομπάμα το 2010 – ένα νόμο που οι Ρεπουμπλικανοί έχουν υποσχεθεί να καταργήσουν εάν κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου – το επιτελείο των Δημοκρατικών έστειλε στους πιθανούς δωρητές του κόμματος ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπογράφεται από τον Ομπάμα.

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι στις εκλογές αυτές θα αντιπαρατεθούν δύο οικονομικά σχέδια: είτε να κεφαλαιοποιήσουμε τις προόδους μας, είτε να τις δούμε να χάνονται», διαβεβαιώνει ο Ομπάμα.

«Όμως δεν αμφιβάλλουμε ότι θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε ένα κοινωνικό πρόγραμμα που θα καταργούσε δεκαετίες προόδου, ιδίως όσον αφορά την υγεία των γυναικών», προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στο θέμα της αντισύλληψης, που προβλέπεται από το νομοσχέδιό του για την υγεία.

«Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα έχει πολύ πιο σημαντικές επιπτώσεις απ’ όσο νομίζαμε», συνεχίζει το μήνυμα που καταλήγει κάνοντας έκκληση για οικονομική συμβολή στην εκστρατεία του Ομπάμα.