Καμία συμφωνία για το προσφυγικό από το μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία

Την Πέμπτη θα πρέπει να παραταθεί η αναστολή της επανένωσης των οικογενειών προσφύγων


ΚΟΣΜΟΣ
12:42
29/01/2018
Καμία συμφωνία για το προσφυγικό από το μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία
1
loading

Καμία απόφαση για το προσφυγικό δεν έλαβαν οι ηγεσίες της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) κατά τη διάρκεια πολύωρων συζητήσεων.

«Εργαζόμαστε εντατικά και σκληρά ώστε να βρούμε λύσεις. Έχουμε τη σταθερή βούληση να το επιτύχουμε», δήλωσε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

«Πιέζουμε ασφυκτικά», δήλωναν κύκλοι τους SPD, ενώ άλλοι διαπραγματευτές μιλούσαν για «έντονες αντιπαραθέσεις», σύμφωνα με το de.reuters, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με κύκλους των διαπραγματευτών το ερώτημα το οποίο απασχόλησε είναι εάν θα επιτρέπεται να γίνονται δεκτοί πάνω από 1.000 πρόσφυγες το μήνα προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία.

Το μεν SPD απαίτησε μια διευρυμένη αριθμητικά ρύθμιση, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες την απέρριψαν απολύτως. Το θέμα επείγει διότι την ερχόμενη Πέμπτη πρέπει να παραταθεί η αναστολή της επανένωσης των οικογενειών προσφύγων και οι Σοσιαλδημοκράτες θα συμφωνούσαν μόνον εάν οι Χριστιανοδημοκράτες συμφωνήσουν με την προαναφερθείσα διευρυμένη ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι η 4η Φεβρουαρίου έχει τεθεί ως χρονικό όριο για να γίνει η τελική συμφωνία για τον μεγάλο συνασπισμό, η οποία όμως θα τεθεί και πάλι στην κρίση της βάσης του SPD (η διαδικασία είναι χρονοβόρα και αναμένεται να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar manolis

    ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει