Το γενικό γραμματέα της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης (PRC) σκότωσε το Ισραήλ, καθώς και άλλον έναν Παλαιστίνιο σε στοχευμένη αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το κίνημα και δήλωσε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Από την επιδρομή στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο γενικός γραμματέας της PRC σκοτώθηκε επίσης άλλος ένας Παλαιστίνιος και ένας τρίτος τραυματίστηκε.

Η επίθεση αυτή έγινε λίγο μετά τη ρίψη δύο ρουκετών στο νότιο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι ο Ζουχέιρ αλ Κάισι, επικεφαλής των PRC, μιας οργάνωσης-ομπρέλα που ενώνει τους ένοπλους ακτιβιστές διαφόρων οργανώσεων, δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Την είδηση για το θάνατο του γενικού γραμματέα της επιβεβαίωσε και η ίδια η οργάνωση.

«Ο γενικός μας γραμματέας, Ζουχέιρ αλ Κάισι, ήταν ένας από τους δύο Παλαιστίνιους οι οποίοι σκοτώθηκαν από την επιδρομή του Ισραήλ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεσμεύεται να «εκδικηθεί» για το θάνατό του.

Ο άλλος Παλαιστίνιος που έχασε τη ζωή του είναι σύμφωνα με γιατρούς ο Άχμεντ αλ Χαλάνι. Σύμφωνα με ντόπιους, ο Χαλάνι, ο οποίος κατάγεται από τη Δυτική Όχθη, απελευθερώθηκε πέρυσι από ισραηλινή φυλακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, θα πρόκειται για τον πρώτο από τους 1.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους που απελευθερώθηκαν βάσει της συμφωνίας αυτής και σκοτώθηκε από ισραηλινή επιδρομή.