Ένα από τα πιο άχαρα συναισθήματα που θα μπορούσε κάποιος άνθρωπος να βιώσει είναι να του κάνουν ένα δώρο ή να του υπόσχονται κάτι και μετά να του το παίρνουν πίσω. Και είναι σίγουρο ότι όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες θα έχαναν τα λογικά τους σε περίπτωση που συνέβαινε μια τέτοια… στραβή.

Αυτό το συναίσθημα μάλλον θα έζησαν όλοι οι τυχεροί -και δεν ήταν και λίγοι- της χριστουγεννιάτικης λοταρίας, οι οποίοι κέρδισαν από 500 δολάρια ανά λαχνό μέχρι και 12.000 δολάρια. Το υποτιθέμενο χριστουγεννιάτικο «θαύμα» της λοταρίας στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ έκανε ευτυχισμένους δεκάδες ανθρώπους αλλά μόλις πήγαν να εισπράξουν τα κέρδη τους στο ταμείο οι υπάλληλοι τους είπαν… «το ταμείο είναι μείον».

Η εταιρεία του τυχερού παιχνιδιού Holiday Cash Add-A-Play ανακοίνωσε ότι ένα λάθος λογισμικού έκανε να φανούν παραπάνω νικητές από όσους θα έβγαζε φυσιολογικά ο αλγόριθμος. Υπήρχε μέχρι και τυχερός ο οποίος πήρε δεκάδες λαχνούς και κέρδισαν όλοι. Αλλά ο κύριος έμεινε με τη χαρά.

Οι υπεύθυνοι τους είπαν να κρατήσουν τους λαχνούς. Θα ελεγχθεί κατά πόσο έπρεπε όντως να κερδίσουν και θα τους ανακοινώσουν ξανά εάν είναι και πάλι τυχεροί μέσα… στην τύχη τους.