Διάλογο με την Ισπανία ζητεί και πάλι ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, μετά τις χθεσινές περιφερειακές εκλογές.

Ο Πουτζντεμόν, που καθαιρέθηκε μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειας, δήλωσε πως θα ήθελε οι συνομιλίες να γίνουν στις Βρυξέλλες, όπου ο ίδιος έχει καταφύγει μετά την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας.

Σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε πρόθυμος να συναντήσει τον Μαριάνο Ραχόι εκτός Ισπανίας, στο Βέλγιο ή σε άλλη χώρα της ΕΕ, αλλά και ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ισπανία εφόσον του δοθούν εγγυήσεις πως θα πάρει τη θέση του ως επικεφαλής πιθανής νέας καταλανικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει για το αποτέλεσμα των εκλογών πως το ισπανικό κράτος ηττήθηκε στις εκλογές, καθώς τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της απόσχισης διατηρούν μικρή πλειοψηφία.

Εντωμεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση συνεδριάζει για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της και σε περίπου μία ώρα αναμένεται δήλωση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

«Τώρα είναι η ώρα για διάλογο» δήλωσε ο Πουτζντεμόν από το Βέλγιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.