Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, με έναν δικαστικό του Συμβουλίου της Επικρατείας να επιβάλει σε κοπέλες που παρακολουθούσαν σεμινάριά του, να παρουσιάζονται με μίνι και έντονο μακιγιάζ.

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι σε βάρος του Φραντσέσκο Μπελόμο διεξάγεται έρευνα από την εισαγγελία του Μπάρι, σχετικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο δικαστικός φέρεται να απαιτούσε από νεαρές κοπέλες που παρακολουθούσαν σεμινάριά του για επαγγελματική κατάρτιση δικαστικών, να έχουν ένα… συγκεκριμένο dress code. Παράλληλα, σύμφωνα και με την τηλεόραση της Rai, δεν έπρεπε να είναι παντρεμένες.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η όλη έρευνα ξεκίνησε έπειτα από την καταγγελία πατέρα μιας νεαρής, μελλοντικής δικαστικού. Η συγκεκριμένη σχολή διατηρεί γραφεία σε τρεις ιταλικές πόλεις: στη Ρώμη, στο Μιλάνο και στο Μπάρι. Το ιταλικό Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 Ιανουαρίου και να αποφασίσει την παύση του Μπελόμο από τα καθήκοντά του.

Μία 25άχρονη κοπέλα, η οποία μίλησε στον Τύπο, διατηρώντας την ανωνυμία της, αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος δικαστικός της ζήτησε να χάσει κάποια κιλά, να κάνει ενέσεις για να εξαφανισθούν μικρές «σακούλες» κάτω από τα μάτια, ενώ προσθέτει πως κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης είχε προσπαθήσει να τη φιλήσει. Εκτός από την παρακολούθηση των σεμιναρίων, υπήρχε και η δυνατότητα εξασφάλισης υποτροφίας, για μια μόνο κοπέλα, κάθε χρόνο, η οποία έπρεπε να ακολουθήσει, όμως, τις συγκεκριμένες, σεξιστικές επιβολές.