Πολλοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να νιώσουν αυτήν την αίσθηση της αδρεναλίνης. Άλλοι αγοράζουν αγωνιστικά αυτοκίνητα και μηχανές και άλλοι κάνουν extreme σπορ, μεταξύ των οποίων και το bungee jumping.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν φτάσει το άθλημα αυτό σε άλλα επίπεδα, καθώς επιλέγουν μαγευτικά τοπία για τα jumps τους θυμίζοντας πολλές φορές σκηνές από ταινίες του Hollywood.

Για να δούμε ποια είναι αυτά τα 9 πιο εντυπωσιακά bungee jumps…

Το «Goldeneye Bungee» στην Ελβετία έγινε γνωστό από την ταινία «Golden Eye» του James Bond και από τότε έχει γίνει δημοφιλείς προορισμός για τους λάτρεις του bungee jumping. Είναι το κατάλληλο μέρος για τον αρχάριο στο άθλημα και η θέα των βουνών είναι μαγευτική.

Κοντά στο «Goldeneye Bungee» βρίσκεται μια γέφυρα κοντά στην πόλη Intragna, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα υψώματα του κόσμου για bungee jumping.

Στην Κίνα βρίσκεται η γέφυρα του «Longqing Gorge Scenic Area» στο μεγαλύτερο φράγμα της χώρας. Η γέφυρα περιβάλλεται από καταπράσινα βουνά και από την λίμνη Lesser Lijiang.

Η γέφυρα «Victoria Falls» στη Zambia είναι από τους πιο γνωστούς προορισμούς για bungee jumping. Έγινε γνωστό στο κοινό όταν έσπασε το σκοινί μιας γυναίκας και έπεσε στα νερά με κροκόδειλους. Για να αποκαταστήσει την φήμη της περιοχής έκανε bungee jumping στο σημείο αυτό και ο υπουργός τουρισμού της περιοχής.

Το jump από τον πύργο Space Needlish Macau Tower θεωρείται ένα από τα υψηλότερα μέρη για το άθλημα.

Ένα τελετουργικό φυλής στο Νότιο Ειρηνικό προσφέρει στον κόσμο για μια ξεχωριστή εμπειρία bungee jumping. Οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και χρόνια έπεφταν από κτίρια για να δείξουν την αφοσίωση τους στο θεό τους.

Στο Ottawa του Καναδά βρίσκεται το υψηλότερο μέρος για bungee jumping στην Βόρεια Αμερική.

Η γέφυρα Kawarau στην Νέα Ζηλανδία αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους αρχάριους του αθλήματος καθώς δεν έχει πολύ μεγάλο ύψος και προσφέρει μαγευτική θέα.

Απαραίτητος προορισμός για τους λάτρεις του bungee jumping είναι η γέφυρα Bloukrans στην Νότια Αφρική.