Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες στο ίδιο τραπέζι για «μεγάλο» συνασπισμό

Τα γερμανικά κόμματα θα πραγματοποιήσουν συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών


ΚΟΣΜΟΣ
22:50
15/12/2017
Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες στο ίδιο τραπέζι για «μεγάλο» συνασπισμό
loading

Η παραίνεση του αρχηγού του SPD Μάρτιν Σούλτς για συνομιλίες με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ εισακούστηκε. Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σούλτς ανακοίνωσε την απόφαση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) να συμμετάσχει σε διερευνητικές συνομιλίες με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) για τη συγκρότηση «μεγάλου» συνασπισμού.

Τα κόμματα θα πραγματοποιήσουν την επόμενη Τετάρτη συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών και επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Ομάδων προκειμένου να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών. Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν αρχές Ιανουαρίου και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε δύο εβδομαδες.

Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Συνέδριο του SPD προκειμένου να αποφασιστεί η έναρξη των προγραμματικών διαπραγματεύσεων. Το Συνέδριο θα μπορούσε να οριστεί για τις 14 Ιανουαρίου, δήλωσε ο κ. Σουλτς και υπενθύμισε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες δεν ισοδυναμούν με προγραμματικές διαπραγματεύσεις σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Παραμένει ανοιχτό το αν οι συνομιλίες θα οδηγήσουν στον σχηματισμό κυβερνησης. Θέλουμε μια διαφορετική κουλτούρα διακυβέρνησης. Δεν θα υπάρξει συνέχεια όπως μέχρι τώρα», δήλωσε ο αρχηγός του SPD.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει