Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα οι ισπανοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με τη δημόσια εταιρία διαχείρισης των αεροδρομίων Aena, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους. Οι ελεγκτές είχαν απειλήσει ότι θα έκαναν απεργία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα ωράρια εργασίας τους.

Η συμφωνία που υπογράφτηκε από τη συνδικαλιστική ένωση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και την Aena αναμένεται να οδηγήσει στην υπογραφή μίας νέας συλλογικής σύμβασης πριν από το τέλος του έτους.

Η συμφωνία «είναι ικανοποιητική για τα δύο μέρη και διασφαλίζει την υπηρεσία των ελεγκτών καθώς και την κοινωνική ειρήνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Aena, Χουάν Λέμα, σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο Σέσαρ Κάμπο, εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής ένωσης, στην οποία ανήκει το 95% των 2.400 ελεγκτών της χώρας, εκτίμησε πως η συμφωνία αποτρέπει το ενδεχόμενο μιας απεργίας των ελεγκτών κατά την περίοδο των διακοπών. «Διευθετούνται τα ωράρια εργασίας κατά τρόπο ώστε να συμβιβάζεται η εργασία με την οικογενειακή ζωή κάτι που μας φέρνει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή νομοθεσία», διευκρίνισε.

Η συμφωνία θέτει τέρμα σε πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση του τομέα.