«Σαφές και κατηγορηματικό» ήταν το μήνυμα που έστειλε η καταδικαστική απόφαση του ΟΗΕ για την καταστολή στη Συρία, εκτίμησε η Διεθνής Αμνηστία.

«Η ψηφοφορία στέλνει ένα σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα της διεθνούς κοινότητας προς τη Συρία, ζητώντας να βάλει αμέσως τέλος στις βάναυσες επιθέσεις εναντίον αθώων», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Χοσέ Λουίς Ντίας, εκπρόσωπος της Αμνηστίας στον ΟΗΕ.

«Στη Συρία γίνονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ενώ η Ρωσία και μια χούφτα κράτη συνεχίζουν να προστατεύουν τη Συρία, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει μέχρι ποίου σημείου είναι ολοένα και περισσότερο απομονωμένοι» είπε ο Ντίας.

«Η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε εδώ και καιρό να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, να θέσει σε εφαρμογή ένα αποτελεσματικό εμπάργκο στα όπλα και να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Μπασάρ αλ-Άσαντ και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Αυτά τα κράτη που συνεχίζουν να εμποδίζουν τις πρωτοβουλίες για να τερματισθεί η καταστολή θα έχουν στα χέρια τους το αίμα αθώων» προσθέτει.

Από τις 193 χώρες μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 137 ψήφισαν υπέρ της απόφασης που καταγγέλλει την καταστολή στη Συρία. Δώδεκα χώρες ψήφισαν κατά, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Βενεζουέλα.