Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Άγκυρα, Τουρκία. Χιλιάδες τίμησαν τη μνήμα του Ατατούρκ

phtoweap10

Επί δύο λεπτά, στις 09:05 το πρωί της Παρασκευής άνθρωποι κάθε ηλικίας, που ήταν συγκεντρωμένοι στον προαύλιο χώρο του μουσείου-σπιτιού του πρώτου Προέδρου της τουρκικής δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, σταμάτησαν να μιλούν και τήρησαν σιγή. Ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας του τουρκικού λαού. Ο Ερντογάν μίλησε στην τελετή που διοργανώθηκε με αφορμή την 79η επέτειο μετάβασης του Ατατούρκ στην αιωνιότητα.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Όλα έτοιμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπόμπσλεντ

phtoweap4

Η ομάδα της Νότιας Κορέας προπονείται με το μπόμπσλεντ λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Λέικ Πλάσιντ στη Νέα Υόρκη.

Λα Παζ, Βολιβία. Γιορτάζοντας τη «μέρα των κρανίων»

phtoweap8

Εκατοντάδες άνθρωποι μετέφεραν στις 8 Νοεμβρίου ανθρώπινα κρανία σε μια εκκλησία της πρωτεύουσας της Βολιβίας, Λα Παζ, στα πλαίσια του ετήσιου φεστιβάλ για την ημέρα των κρανίων, «Natitas», κατά το οποίο ζητούν χρήματα, υγεία και άλλα αγαθά.

Φρανκφούρτη, Γερμανία. Φθινόπωρο στην κεντρική Ευρώπη

phtoweap6

Ένας ποδηλάτης κάνει τις βόλτες του μέσα σε ένα πέπλο ομίχλης κοντά στη Φρανκφούρτη στη Γερμανία.

Παρίσι, Γαλλία. Ένα από τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα

phtoweap7

Ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίστηκε στον κεντρικό θόλο του πολυκαταστήματος Γκαλερί Λαφαγιέτ στο Παρίσι την περασμένη Τετάρτη.

Νέο Δελχί, Ινδία. Το τοξικό νέφος «σκέπασε» την πρωτεύουσα

phtoweap5

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «έπνιξε» τη μεγαλούπολη της Ινδίας, με το όζον να έχει φτάσει σε επικίνδυνα για την υγεία επίπεδα.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ. Το δράμα των αστέγων πίσω από τα λαμπερά φώτα

phtoweap1

Με δραματικούς ρυθμούς αυξήθηκαν οι άστεγοι στην πόλη του Λος Άντζελες σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, παρά τις προσπάθειες που γίνονται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Στην φωτογραφία του AP, ο James Williams, 50 ετών, απεικονίζεται να κάθεται σε μια αναπηρική καρέκλα κάτω από μια σήραγγα, όπου περνάει το βράδυ της Παρασκευής. Όπως λέει, αποφεύγει να φιλοξενείται σε κάποιο από τα καταφύγια γιατί είναι πλέον υπερβολικά γεμάτα.

Πεκίνο, Κίνα. Ο Τραμπ στη κινεζική πρωτεύουσα

phtoweap2

Νεαρές Κινέζες με παραδοσιακές φορεσιές κοιτάζουν τα smartphones τους, ενώ βρίσκονται στην πλατεία Τιενανμέν στο κέντρο του Πεκίνου, ενώ κάνουν διάλειμμα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πρωτεύουσα της Κίνας.

 Αθήνα, Ελλάδα. Ένα στιγμιότυπο από την ελληνική πρωτεύουσα

phtoweap9

Ένα στιγμιότυπο από την Αθήνα πρωταγωνιστεί στις επιλογές του Associated Press για την εβδομάδα που πέρασε. Ο ήλιος δύει πίσω από την Ακρόπολη.

Λιβυκό πέλαγος. Νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης

phtoweap3

Μετανάστες από ένα βυθισμένο φουσκωτό σκάφος προσπαθούν να ανέβουν σε μια βάρκα ακτοφυλακής της Λιβύης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης. Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός.