Από την πόλη αυτή το Ισλαμικό Κράτος έστελνε το πιο βάρβαρο μήνυμα των ορίων της ανθρώπινης φρικαλεότητας, με δημόσιες εκτελέσεις και εικόνες ανείπωτης αγριότητας. Η Ράκα ήταν η de facto πρωτεύουσα του χαλιφάτου, το μέρος όπου χτυπούσε η καρδιά του «Ισλαμικού Κράτους». Περίπου τρία χρόνια μετά, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν την «πρωτεύουσα» του χαλιφάτο, ολοκληρώνοντας σταδιακά μια επιχείρηση που είχε αρχίσει από το καλοκαίρι.

Σε κοινό μέτωπο με τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και Σύρους αντάρτες, που έχουν ενωθεί μαζί τους στη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές, με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, έδιωξαν, όπως φαίνεται, το ISIS από την πόλη.

Τι έμεινε πίσω; Εκτός από τις αποτρόπαιες εικόνες, που εντυπώθηκαν στη συλλογική μνήμη, έμειναν μόνο συντρίμμια. Drone που πέταξε πάνω από την πόλη, αλλά και ο φωτογραφικός φακός, αποτύπωσαν το μέγεθος της καταστροφής σε πλάνα που θυμίζουν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΡΑΚΑ ΡΑΚΑ ΡΑΚΑ ΡΑΚΑ ΡΑΚΑ ΡΑΚΑ ΡΑΚΑ ΡΑΚΑ ΡΑΚΑ ΡΑΚΑ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.