Ο Γκέιτς δωρίζει 750 εκατ. για την καταπολέμηση του Aids

«Οι δύσκολοι καιροί δεν είναι δικαιολογία για την μείωση της βοήθειας»


ΚΟΣΜΟΣ
21:40
26/01/2012
Ο Γκέιτς δωρίζει 750 εκατ. για την καταπολέμηση του Aids
2
loading

Ο πρόεδρος της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, δεσμεύτηκε σήμερα να δωρίσει επιπλέον 750 εκατομμύρια δολάρια στo Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του Aids και κάλεσε τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να σώζονται ζωές.

«Περνάμε δύσκολους οικονομικά καιρούς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την μείωση της βοήθειας στους πιο φτωχούς του κόσμου», είπε στο Νταβός στη διάρκεια του 42ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ότι ο διευθυντής του Μισέλ Καζάτσκιν θα αποχωρήσει νωρίτερα μετά την κριτική που δέχτηκε για κακοδιαχείριση πόρων και περικοπές στη χρηματοδότηση.

Ο οργανισμός, ο οποίος εδρεύει στη Γενεύη, είναι υπεύθυνος για σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας χρηματοδότησης για την καταπολέμηση του HIV και του AIDS, καθώς και για το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Ωστόσο, έχει αναγκαστεί να κάνει περικοπές των πόρων του και τον περασμένο χρόνο ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2014 δεν θα προχωρήσει σε νέες δωρεές ή χρηματοδοτήσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar N4ct3r

    Και δεν είναι και μικρό ποσό, ακόμη και σχέση με αυτά που έχει. Άλλωστε, εδώ και καιρό ο Γκέιτς δεν έχει τον τίτλο του πιο πλούσιου άνθρωπου στον κόσμο, γιατί κάνει αρκετές τέτοιες ενέργειες. Η αλληλεγγύη ίσως είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγουν κάποιοι άνθρωποι απο την δεινή τους κατάσταση.

  2. avatar John_Greco

    Ρε συ Γκέιτς .., δώσε και κάτι για την Ελλάδα μπας και δούμε φως στο τούνελ!!!
    Υ.γ. ΜΠΡΑΒΟ του για την κίνηση που έκανε! Να δω και κάποιον δικό μας (ειδικά κάποιον από τους ματσό πολιτικούς μας) με τέτοια φιλανθρωπική συνείδηση και ας πεθάνω μετά!! :p

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει