Τρεις δικηγόροι που ανήκαν στη σιιτική μειονότητα σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε από ένοπλους άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στο Καράτσι του Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι τρεις δικηγόροι, μεταξύ των οποίων ένας πατέρας και ο γιος του, έχασαν τη ζωή τους την ώρα που κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο στο Αραμπάγκ, μία συνοικία στο νότιο Καράτσι, ανέφερε ο Μοχάμαντ Ναέμ, αξιωματούχος της αστυνομίας της πόλης.

Τα θύματα ανήκαν στη σιιτική μειονότητα, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% του πακιστανικού πληθυσμού, πρόσθεσε ένας άλλος αξιωματούχος.

Ο Μανζούρ Ουασάμ, υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Σιντ, της οποίας το Καράτσι είναι πρωτεύουσα, καταδίκασε τη διαθρησκευτική επίθεση, αναφέροντας ότι έχουν σημειωθεί αρκετά τέτοια περιστατικά που στοχεύουν να δημιουργήσουν χάος στο Καράτσι.

Η ένωση δικηγόρων του Ανώτατου Δικαστηρίου, η πιο σημαντική της χώρας, κάλεσε τα μέλη της να μην προσέλθουν αύριο Πέμπτη στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο των τριών δικηγόρων.