Το ΝΑΤΟ δεν εξετάζει καμία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ή το Ιράν, διαβεβαίωσε χθες από το Βερολίνο ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, έπειτα από πρόσφατες κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τη Ρωσία.

«Όσον αφορά τη Συρία, μπορώ να σας πω ότι από το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, δεν κάνουμε καμία λεπτομερή μελέτη, παρακολουθούμε απλώς την κατάσταση», δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, που είναι ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

«Νομίζω ότι προτού ακόμη το ΝΑΤΟ εξετάσει το ενδεχόμενο μιας επέμβασης, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια δράση του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου», σημείωσε.

«Δεν βλέπω τίποτε που να πηγαίνει προς αυτήν την κατεύθυνση, άρα προς το παρόν ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι απλώς να παρακολουθεί αυτό που συμβαίνει στα σύνορά του», σημείωσε.

Όσον αφορά το Ιράν, ο ναύαρχος Σταυρίδης σημείωσε παράλληλα ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι «απολύτως καθόλου επικεντρωμένο σε μια δυνάμει στρατιωτική επιχείρηση» στη χώρα.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ γνωστοποίησε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, τα μέλη του ΝΑΤΟ είχαν την πρόθεση να «μετατρέψουν τη σημερινή ανάμειξή τους στις συριακές υποθέσεις σε μια άμεση στρατιωτική επέμβαση».