Μία ιστορία χρόνιων σεξουαλικών αδικημάτων και επιθέσεων ήρθε στην επιφάνεια μετά τη σύλληψη ενός καναδού ευαγγελιστή πάστορα και της συζύγου του με τις κατηγορίες, αρχικά, για 25 περιπτώσεις που περιλαμβάνουν επιθέσεις ή κακοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Σάμιουελ Έμερσον βαρύνεται με την πλειοψηφία των κατηγοριών, ενώ πάνω από τις μισές αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις. Η 37χρονη γυναίκα του, Μαντλίν Έμερσον, εμπλέκεται σε 2 περιπτώσεις αδικημάτων και σε μία απειλών. Οι κατηγορίες αφορούν τα φερόμενα εγκλήματα σε μία περίοδο μεταξύ 2014 με 2017.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο υπεύθυνος για την υπόθεση αστυνομικός δήλωσε σε συνέντευξη Tύπου πως «είναι μία δύσκολη διαδικασία να ενημερώσεις την αστυνομία για μία σεξουαλική επίθεση. Ειδικά αν το πρόσωπο που θες να καταγγείλεις είναι γνωστό στον κύκλο σου. Είναι μία διαδικασία που μπορεί να στιγματίσει τον άνθρωπο που κάνει την καταγγελία για πάντα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πάστορας εκμεταλλευόταν τη θέση του για να προσεγγίσει σεξουαλικά πιστούς από το ποίμνιο του, ακόμα και ανηλίκους. Η γυναίκα του αναφέρεται πως συμμετείχε σε κάποια από τα σεξουαλικά αδικήματα, ενώ δεν δίσταζε να απειλήσει κάποια από τα θύματα.