Λέμε συχνά πως το εύκολο παραδάκι που εξασφαλίζει η καθαρή τύχη είναι το μεγάλο ζητούμενο στη ζωή.

Χρήμα που θα αλλάξει άρδην τον τρόπο της ζωής μας και θα μας απαλλάξει από τον βραχνά του πώς βγαίνει ο μήνας. Χρήμα που θα δώσουμε σε οικογένεια και φίλους και με τη βοήθειά του θα οργώσουμε τον κόσμο χωρίς να σκεφτόμαστε τα έξοδα.

Και μετά επιστρέφουμε στην πεζή πραγματικότητα, συνεχίζοντας να κάνουμε όνειρα για κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει ποτέ.

Και καλώς δεν συμβαίνει, όπως θα δούμε από την ιστορία μας! Μιας και τα εύκολα χρήματα που εξασφαλίζουν τα τυχερά παιχνίδια δεν εγγυόνται καθόλου την ευτυχή κατάληξη της ζωής μας. Όλα είναι ανοιχτά εξάλλου αν θα μακροημερεύσει ο μποναμάς ή αν αντιθέτως θα εξανεμιστεί πριν καλά-καλά το καταλάβεις.

 

Η περίπτωση της Evelyn Adams παραμένει εδώ σταθμός. Η Αμερικανή τίναξε την μπάνκα στον αέρα και μάλιστα δύο φορές, μία το 1985 και άλλη μία το 1986, κερδίζοντας όχι λιγότερα από 5,4 εκατ. δολάρια (4,6 εκατ. ευρώ) σε τυχερά παιχνίδια του Νιου Τζέρσεϊ.

Και τότε επιδόθηκε σε ένα τρελό γαϊτανάκι ξοδέματος και σπατάλης, με πλουσιοπάροχα δώρα σε φίλους και συγγενείς και προσωπικά έξοδα που δεν έχουν ακόμα και οι δισεκατομμυριούχοι. Όταν ένιωσε ότι το πράγμα δεν πάει καλά, έκανε και μια σειρά από κακές επενδύσεις, που την έφεραν στα πρόθυρα της καταστροφής.

Και τότε, όπως κάθε λογικός άνθρωπος θα έκανε, μάζεψε ό,τι είχε και δεν είχε, και είχε ακόμα αρκετά είναι η αλήθεια, και πήγε στα καζίνο του Ατλάντικ Σίτι! Από το 2001 και μετά ζει σε τροχόσπιτο, μακριά ακόμα και από την άνετη ζωή που είχε πριν της χτυπήσει η τύχη την πόρτα.

 

Αλλά και ο William Post είχε μια ανάλογη ιστορία να διηγηθεί, καθώς μόνο εκείνος ήξερε πού και πώς έκαναν φτερά τα 16,2 εκατ. δολάρια που κέρδισε το 1988 στην Πενσιλβάνια και μέχρι το 2006, όταν έφυγε στη ζωή, ήταν ρακένδυτος. Τα ξόδεψε σε σπίτια, αυτοκίνητα, γιοτ και ένα αεροπλάνο φυσικά, καταφέρνοντας μέσα σε έναν χρόνο να μαζέψει χρέη της τάξης του 1 εκατ. δολαρίων.

Και μετά η πρώην του τον μήνυσε και του πήρε ένα καλό μέρος της ακίνητης περιουσίας του, ενώ ο αδελφός του έφτασε να προσλάβει ακόμα και πληρωμένο δολοφόνο για να τον βγάλει από τη μέση.