Στα… μαχαίρια συνεχίζει να βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ με επαγγελματίες αθλητές των δημοφιλέστερων σπορ στις ΗΠΑ. Εκτός από την κόντρα με παίκτες του ΝΒΑ, που έχει ξεκινήσει σχεδόν με την εκλογή του, τώρα τελευταία μαίνεται το μέτωπο που έχει ανοίξει με παίκτες του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση στο πρωτάθλημα, τη National Football League, κατηγορώντας του ότι προβάλλουν την ασέβεια εναντίον της χώρας.

Σε μήνυμά του μέσω Twitter, ο Τραμπ υποστήριξε ότι τα ποσοστά τηλεθέασης του NFL «είναι πολύ κάτω», με εξαίρεση τα λεπτά πριν την έναρξη των παιχνιδιών, όταν οι πολίτες ανοίγουν τους δέκτες τους «για να δουν» εάν κάποιοι από αυτούς επιδείξουν «ασέβεια για τη χώρα μας». «Το NFL έχει κάθε είδους κανόνες και ρυθμίσεις. Η μόνη διέξοδος γι’ αυτούς είναι να θέσουν έναν κανόνα ότι δεν μπορείς να γονατίζεις κατά τον εθνικό μας ύμνο», αναφέρεται στη συνέχεια του ποσταρίσματος.

yugkluyg

Ο Ντόναλντ Τραμπ πέταξε τα… βέλη του εναντίον Dallas Cowboys, όπου σύσσωμη η ομάδα και ο ιδιοκτήτης της γονάτισαν πριν τον εθνικό ύμνο και άκουσαν αποδοκιμασίες από το κοινό. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλιστα, σχολίασε ότι τα εν λόγω γιουχαΐσματα ήταν τα «πιο ηχηρά» που έχει ακούσει στη ζωή του.

Ωστόσο, στη συνέχεια οι παίκτες του Dallas σηκώθηκαν όρθιοι κατά την ανάκρουση του ύμνου, κάτι που για τον πρόεδρο των ΗΠΑ αποτελεί «μεγάλη πρόοδος – Όλοι αγαπάμε τη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι, πολλοί παίκτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου γονατίζουν πριν από τα ματς της NFL, καθώς με αυτόν τον τρόπο δείχνουν την αντίθεσή τους στο κύμα δολοφονιών μαύρων από λευκούς αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Τραμπ ζήτησε από τους αθλητές να μην προβαίνουν σε ανάλογες κινήσεις, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που τον αψήφησαν.