Δύο δωδεκάχρονα αγόρια από το Χέρτφορντσαϊρ κατάφεραν να μεταπείσουν έναν νεαρό άντρα να μην πηδήξει από τη γέφυρα, παρά τη θηλιά που είχε ήδη δέσει γερά γύρω από τον λαιμό του.

Και τον ακινητοποίησαν στη θέση του μέχρι να καταφτάσει μια 47χρονη που τον κράτησε κι αυτή, σώζοντάς τον τελικά από το απονενοημένο διάβημα ώσπου να σπεύσουν οι Αρχές.

Η 47χρονη λοιπόν Joanna Stammers άκουσε ένα αγοράκι να ουρλιάζει «σε παρακαλώ μην το κάνεις αυτό, είμαι μικρός». Είδε τότε και ένα δεύτερο να τρέχει πανικόβλητο στη γέφυρα αναζητώντας βοήθεια.

Χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει, η κυρία έτρεξε να προσφέρει βοήθεια στα δυο σχολιαρόπαιδα, όταν τα είδε να προσπαθούν να κρατήσουν έναν άντρα που ήθελε να πηδήξει από τη γέφυρα κάτω στον αυτοκινητόδρομο.

Κρατούσαν σφιχτά τη θηλιά που είχε εκείνος περασμένη στον λαιμό του και έκαναν τα πάντα για να τον μεταπείσουν, κλαίγοντας και ουρλιάζοντας. Ιδιαίτερα ο ένας πιτσιρίκος, δεν επρόκειτο να τον αφήσει για κανέναν λόγο! «Αυτός ο μικρούλης είναι ένα ήρωας», είπε η Stammers σε τοπική εφημερίδα («Hertford Mercury»), «τα παιδιά στην ηλικία του θα περνούσαν δίπλα του και θα έτρεχαν, αυτός όμως το πήρε πάνω του να τον αποτρέψει χρησιμοποιώντας όλο του το βάρος».

xcvbx

Ο μικρός είχε κρεμαστεί κυριολεκτικά πάνω του, στην προσπάθειά του να τον κρατήσει από το άλμα της πίστης. «Το αγόρι χαλάρωσε όταν ανέλαβα εγώ, παρέμενε όμως ταραγμένο. Θεωρώ πως θα χρειαστεί ψυχοθεραπεία γιατί κράτησε τη ζωή κάποιου στα χέρια του, μια ζωή που θα χανόταν αν την άφηνε».

Όσο για τον άντρα, «δεν ήθελε να ζει άλλο, έκλαιγε και εγώ του έλεγα “σε παρακαλώ, μη μας το κάνεις αυτό”. Και εκείνος απαντούσε: “φύγετε και αφήστε με”». Η γυναίκα με τη βοήθεια των δύο μικρών που είχαν γραπωθεί γερά πάνω του κατάφεραν να τον καθηλώσουν πάνω στη γέφυρα, μέχρι να καταφτάσει η αστυνομία, η πυροσβεστική και ένα ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, περισσότεροι από 6.000 άντρες αυτοκτόνησαν στη Βρετανία το 2016…