Οι καπνιστές που εργάζονται στον τομέα της υγείας στην Πενσιλβάνια έχουν έναν επιπλέον λόγο να κόψουν το κάπνισμα, καθώς νοσοκομείο της συγκεκριμένης πολιτείας ανακοίνωσε ότι δεν θα προσλαμβάνει από δω και στο εξής καπνιστές.
Το νέο αυτό μέτρο που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Φεβρουαρίου έχει σαν στόχο να κάνει τους ασθενείς να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα υγιές περιβάλλον.

Οι μελλοντικοί υπάλληλοι πριν προσληφθούν θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ νικοτίνης που θα δείχνει αν κάνουν χρήση τσιγάρων, τσιχλών νικοτίνης και πούρων.

Όσοι αποτυγχάνουν, θα μπορούν να κάνουν ξανά αίτηση μετά από έξι μήνες.

Σύμφωνα με το CNN η Πενσιλβάνια είναι μια από τις 19 πολιτείες που επιτρέπει σε εργοδότες να υποβάλουν τους υποψηφίους σε τεστ νικοτίνης.

Και βέβαια τα οφέλη μιας επιχείρησης που έχει υπαλλήλους μη καπνιστές, δεν περιορίζονται στον τομέα της υγείας αλλά εξαπλώνονται και στον τομέα της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών για κάθε υπάλληλο που καπνίζει, το κόστος της χαμένης παραγωγικότητας ανέρχεται στα 1.760 δολάρια ετησίως ενώ το κόστος ιατρικών εξετάσεων στα 1.623 δολάρια.