Η Ευρώπη θα πρέπει να τηρεί ουδέτερη στάση στο ζήτημα του Κοσόβου, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Όπως είπε ο κ. Ντάτσιτς, η Ευρώπη θα πρέπει να κατανοεί και να σέβεται τα νόμιμα δικαιώματα τόσο των Σέρβων όσο και των Αλβανών.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει μια ουδέτερη προσέγγιση, ιδιαίτερα επειδή δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης στο «Διεθνές Ραδιόφωνο»της Σερβίας.

Υπογράμμισε δε ότι η Σερβία θέλει να καταστεί μέλος της ΕΕ και σημείωσε πως η χώρα του θα κάνει ό,τι δεν παραβιάζει τα εθνικά και κρατικά της συμφέροντα προκειμένου να πετύχει αυτόν το στόχο της.

«Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η Σερβία δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο σ’ αυτό. Θα πρέπει να στραφεί προς τον εαυτό της και να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή της πορεία» συμπλήρωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Αναφορικά με την αναβολή απόδοσης στη Σερβία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης εκτίμησε πως η εξέλιξη αυτή έφερε απογοήτευση μεταξύ των Σέρβων πολιτών.