Η Αυστρία κατηγορεί τον Ερντογάν για δικτατορικές τάσεις

«Οδηγεί τη χώρα του σε μια λανθασμένη και επικίνδυνη κατεύθυνση»


ΚΟΣΜΟΣ
17:14
23/08/2017
Η Αυστρία κατηγορεί τον Ερντογάν για δικτατορικές τάσεις
loading

Τα βέλη του στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς τον οποίο και κατηγορεί για «δικτατορικές τάσεις».

Παράλληλα αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2023, στην 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Τάσσεται ακόμη κατά της εμβάθυνσης της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία, λόγω της «συστηματικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών» από την πλευρά της Άγκυρας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ερντογάν «οδηγεί τη χώρα του σε μια λανθασμένη και επικίνδυνη κατεύθυνση. Η συμπεριφορά του προς τους επικριτές του, τους διαφωνούντες και τις μειονότητες είναι απαράδεκτη», δηλώνει ο κ. Κουρτς στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και προσθέτει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δείχνει «δικτατορικές τάσεις».

Ακόμη και αν η Άγκυρα επιδιώκει μια ένταξη στην ΕΕ ως το 2023, «αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», συνεχίζει ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και εξηγεί: «Η χώρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον ευρωπαϊκό δρόμο, οι οικονομικές συνέπειες θα ήταν και για τις δύο πλευρές ανυπολόγιστες και επιπλέον μια ένταξη θα επιβάρυνε υπερβολικά την δυνατότητα απορρόφησης από την πλευρά της ΕΕ».

Συμφωνεί δε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης, την οποία για την ώρα απορρίπτει: «Έτσι όπως παραβιάζονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες, μια εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης είναι απολύτως μη ρεαλιστική», δηλώνει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει