Ελεύθερες είναι πλέον δεκατρείς γυναίκες που είχαν μπλεχτεί στα δίχτυα κυκλώματος μαστροπών που τις ανάγκαζε να εκδίδονται στη Μαρμπέλα, θέρετρο του ισπανικού νότου.

Πιστεύεται, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο την ισπανική αστυνομία, πως τα θύματα είχαν μεταφερθεί στην Κόστα ντελ Σολ από τη Βουλγαρία. Εκεί τις ανάγκαζαν να αναζητούν πελάτες στους δρόμους του Πόρτο Μπάνους.

Η αστυνομία προχώρησε σε 34 συλλήψεις υπόπτων μελών του κυκλώματος στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βουλγάρικη συμμορία είχε τον «πλήρη έλεγχο» του θέρετρου. Είχε φέρει γυναίκες από φτωχές περιοχές της Βουλγαρίας, εξαναγκάζοντάς τες να δουλεύουν στη βιομηχανία του σεξ και απειλώντας τες πως θα έβλαπταν τις οικογένειές τους, αν δεν πήγαιναν με πελάτες. Τους ζητούσαν επίσης να κλέβουν τους πελάτες τους, κάποιοι από τους οποίους δεν αποκλείεται και να ναρκώνονταν, όπως εκτιμά η αστυνομία.

Το κουβάρι του μαρτυρίου των γυναικών αυτών άρχισε να ξετυλίγεται πριν από τρία χρόνια, όταν η αστυνομία πληροφορήθηκε την ύπαρξη του κυκλώματος από μια γυναίκα που κατάφερε να ξεφύγει.

Τότε οι αρχές ανακάλυψαν «ένα τεράστιο διεθνές δίκτυο που δρούσε κυρίως στην Ισπανία και τη Βουλγαρία».

Η ισπανική αστυνομία συνεργάστηκε με τις αρχές της Βουλγαρίας και τη Europol. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην Ισπανία και οκτώ στη Βουλγαρία.