Τις φυσικές ομορφιές του ελληνικού τοπίου, την καλή υποδομή στις μεταφορές σε αντιστοιχία με το κόστος, την πληθώρα των τρόπων απασχόλησης και τη δυνατότητα να είναι κανείς ενεργός όλες τις ώρες του 24ωρου, είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αυστραλιανό ταξιδιωτικό άρθρο, παροτρύνει τους ηλικιωμένους τουρίστες να επισκεφτούν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Επίσης κάνει αναφορά στον σεβασμό που δείχνουν οι Έλληνες στους ηλικιωμένους, στην εγγύτητα της ελληνικής οικογένειας, στην έλλειψη χρονικής πίεσης και στο χαλαρό τρόπο ζωής που έχει η χώρα. Η πληθώρα αρχαιολογικών χώρων καθώς και η ποικιλία των προορισμών στο εσωτερικό της χώρας, είναι δύο ακόμη λόγοι-όπως αναφέρει το άρθρο- για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα.

Το κείμενο τελειώνει με τη φράση: «Η Ελλάδα είναι ένας μαγικός τόπος, όπου μπορείς ξαφνικά να αισθανθείς ότι ανήκεις στη γη του Θεού».

Το ταξιδιωτικό άρθρο δημοσιεύουν οι εφημερίδες The Sunday Times, The Sunday Telegraph, Herald Sun on Sunday, The Sunday Mail.