Μήνυση κατά του στενού συνεργάτη του Νικολά Σαρκοζί, Ανρί Γκενό, αλλά και κατά αρκετών γαλλικών εφημερίδων που τον συνδέουν με υπόθεση πορνείας θα καταθέσουν ο Ντομινίκ Στρος Καν και η σύζυγός του Αν Σινκλέρ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του ζεύγους.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η πολυ-εκατομμυριούχος γυναίκα του διεκδικούν το «δικαίωμά τους στην ιδιωτικότητα», το οποίο όπως λένε, έχει παραβιστεί από τις αναφορές του γαλλικού τύπου, και τα σχόλια του συνεργάτη του Σαρκοζί Ανρί Γκενό.

Το όνομα του Στρος Καν έχει εμπλακεί σε υπόθεση που αφορά παράνομο δίκτυο πορνείας σε πολυτελή ξενοδοχεία στην πόλη Λιλ, της βόρειας Γαλλίας, αλλά και σε βελγικούς οίκους ανοχής. Τα δημοσιεύματα του τύπου, που φέρονται να βασίζονται σε διαρροές από την δικαστική έρευνα, αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες μεταφέρονταν από την Λιλ στην Ουάσιγκτον, για να «διασκεδάζουν» τον επικεφαλής του ΔΝΤ σε όργια και να τον συνοδεύουν σε πεντάστερα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Ο ίδιος ο Στρος Καν ζητά να υποβληθεί σε ανάκριση από τους δικαστές και έχει ζητήσει να διεξαχθεί ειδική έρευνα για τις διαρροές, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν τελικά θα αντιμετωπίσει κατηγορίες ή όχι.

Οι δικηγόροι του ανέφεραν σήμερα ότι θα μηνύσουν γαλλικές εφημερίδες όπως τη «Le Figaro» και περιοδικά όπως τα «L’Express», «Nouvel Observateur», «Paris Match» και «VSD». Επίσης σκοπέυουν να μηνύσουν τον συνεργάτη του προέδρου Σαρκοζί, για τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, όπου ανέφερε ότι η υπόθεση που εμπλέκει τον Στρος Καν βρίσκεται στο όριο που «η ιδιωτική ζωή συναντά την εγκληματικότητα».