Στο έλεος των πλημμυρών και τα κοιμητήρια στο Περού

Δεκάδες νεκροί και μεγάλες καταστροφές - Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο


ΚΟΣΜΟΣ
11:19
24/03/2017
Στο έλεος των πλημμυρών και τα κοιμητήρια στο Περού
loading

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες στο Περού ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν μείνει άστεγοι από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη χώρα, τις χειρότερες εδώ και δεκαετίες.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς νερό ενώ περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων και 175 γέφυρες έχουν καταστραφεί από την ορμή του νερού.

Οι καταστροφές αποδίδονται σε μια εκδοχή του φαινομένου Ελ Νίνιο που φέρνει ζεστά ρεύματα από την Αυστραλία στις ακτές της Αμερικής στον Ειρηνικό. Το Περού είχε προετοιμαστεί για σφοδρό Ελ Νίνιο το 2016 αλλά αυτό δεν ήρθε.

«Δεν πρόκειται για μια φυσική καταστροφή αλλά για ένα φυσικό φαινόμενο που προκαλεί καταστροφές λόγω του παράλογου τρόπου με τον οποίο έχει αναπτυχθεί η χώρα» δηλώνει ο Gilberto Romero, επικεφαλής της ΜΚΟ «Centre for Disaster Research and Prevention«. «Πρέπει να ξανασκεφτούμε και να αναδομήσουμε τις πόλεις μας».

Από τις πλημμύρες δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα κοιμητήρια με όλες τις μακάβριες συνέπειες.

ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΕΡΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει