Τέλος μπαίνει στις πολυετείς κινητοποιήσεις των πιλότων της Lufthansa, οι οποίοι τα βρήκαν με την εταιρεία σε αρκετά θέματα, όπως οι μισθολογικές αυξήσεις, οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η συμφωνία για τις συντάξεις και για τα επιδόματα πρόωρης συνταξιοδότησης θα ενισχύσει τα κέρδη της εταιρείας το 2017 και θα μειώσει το κόστος από τις συνταξιοδοτικές εισφορές κατά πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σε αντάλλαγμα, η διοίκηση συμφώνησε ότι τουλάχιστον 325 από τα αεροσκάφη της θα επανδρωθούν από πιλότους με βάση τη νέα συλλογική συμφωνία, η οποία έχει διάρκεια ισχύος ως τον Ιούνιο 2022 και ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για μελλοντικούς κυβερνήτες.

«Αυτή η συμφωνία για μια λύση ευρέος φάσματος προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία για τη διευθέτηση της μισθολογικής διαμάχης η οποία υπήρχε επί σειρά ετών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου των πιλότων Vereinigung Cockpit.

Οι πιλότοι θα απολαμβάνουν ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα καθορισμένης εισφοράς όμοιο με άλλων υπαλλήλων της εταιρείας, ενώ συμφώνησαν και στη σταδιακή αύξηση στα 60 έτη του ορίου ηλικίας κατά την οποία οι πιλότοι μπορούν να διεκδικήσουν πρόωρη συνταξιοδότηση.

Οι ήδη εργαζόμενοι και οι νέοι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν συμφωνήσει σε αυξήσεις παραγωγικότητας, όπως ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας.

Οι πιλότοι θα λάβουν μισθολογική αύξηση 11,4% για την περίοδο από τον Μάιο 2012 όταν έληξε η τελευταία συλλογική τους συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο 2022 καθώς και την εφάπαξ καταβολή ποσού αντίστοιχου με 1,8 φορές των μηνιαίων αποδοχών τους.