Ο νέος νόμος που εγκρίθηκε σήμερα από το ιρανικό κοινοβούλιο προβλέπει ότι οι Ιρανοί που μεταβαίνουν στο Ισραήλ κινδυνεύουν πλέον με φυλάκιση από 2 έως 5 έτη.

Επίσης σε κάθε Ιρανό που κρίνεται ένοχος ότι μετέβη στο εβραϊκό κράτος θα επιβάλλεται κατάσχεση του διαβατηρίου του για διάστημα από 3 ως 5 χρόνια, διευκρίνισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

Η προηγούμενη νομοθεσία, η οποία δεν είχε αλλάξει από τη εποχή του Σάχη, προέβλεπε μόνο φυλάκιση 1 ως 3 μηνών για κάθε επίσκεψη σε χώρα η πρόσβαση στην οποία απαγορεύεται από τις αρχές. Το διαβατήριο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το οποίο απαγορεύει ρητά την είσοδο των κατόχων του στην «κατεχόμενη Παλαιστίνη», δεν επιτρέπει την είσοδο στο Ισραήλ.

Όμως ο νόμος ισχύει για όλους τους Ιρανούς, ακόμη και γι’ αυτούς που κατέχουν διαβατήριο άλλης χώρας που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στο Ισραήλ. Το Ιράν δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα.

Το Ιράν εξακολουθεί να έχει μια μικρή εβραϊκή κοινότητα, η οποία υπολογίζεται σε 20.000 ως 25.000 πρόσωπα.

Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και εδώ και 30 χρόνια καλεί για την καταστροφή του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.