Ο 86χρονος πρώην παρουσιαστής του BBC Ρολφ Χάρις, που παραμένει στη φυλακή από το 2014 αφού καταδικάστηκε για παιδεραστία, κρίθηκε αθώος σήμερα για άλλες κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί και αφορούσαν τη σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών πριν από περίπου 40 χρόνια.

Μεταξύ άλλων το δικαστήριο του Σάουθγουορκ τον αθώωσε και για την κατηγορία της επίθεσης εναντίον μιας τυφλής γυναίκας το 1977.

Οι 12 ένορκοι δεν κατάφεραν ωστόσο να καταλήξουν σε απόφαση για τις κατηγορίες που αφορούσαν τέσσερα άλλα φερόμενα ως θύματα του Χάρις. Ο εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του μία εβδομάδα για να ζητήσει την επανεκδίκαση αυτών των υποθέσεων, αν το κρίνει σκόπιμο.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συνολικά, ο Χάρις είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση εναντίον επτά κοριτσιών και γυναικών, ηλικίας από 12 έως 42 ετών, μεταξύ 1971-2004.

Ο ηλικιωμένος πρώην σταρ της τηλεόρασης παρακολούθησε τη δίκη του μέσω βιντεοδιάσκεψης και παρέμεινε σιωπηλός καθ’ όλη τη διάρκειά της, αρνούμενος να καταθέσει το παραμικρό. Το 2014 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών και 9 μηνών για σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας από 8 έως 19 ετών.

Ο πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης είναι πολύ γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ άλλων, είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ όταν έκλεισε τα 80 της και τραγούδησε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το 2012, στο διαμαντένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας. Μέχρι το 1993 ήταν παρουσιαστής της εκπομπής κινουμένων σχεδίων «Rolf’s Cartoon club». Είχε μάλιστα συμμετάσχει σε ένα βίντεο στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την αντιμετώπιση της παιδεραστίας με τον τίτλο «Τα παιδιά ξέρουν να λένε όχι».