Σποραδικά πυρά έπληξαν σήμερα το κέντρο της Μονρόβιας, λίγο αφότου αστυνομικές δυνάμεις της Λιβερίας έριξαν δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν μερικές εκατοντάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές του Ουίνστον Τάμπμαν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του.

Ένας ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters ανέφερε ότι είδε τη σορό ενός άνδρα περίπου 20 ετών στα γραφεία του κόμματος Κογκρέσο για τη Δημοκρατική Αλλαγή (CDC) του Τάμπμαν, προσθέτοντας ότι αρκετοί άλλοι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί. Μέλη του CDC δήλωσαν ότι τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ένταση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο Ουίνστον Τάμπμαν έχει ζητήσει από τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξάγεται ανάμεσα στον ίδιο και στην πρόεδρο Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ λόγω της ύπαρξης παρατυπιών.

Δύο ελικόπτερα του ΟΗΕ πετούσαν από την πόλη, ενώ οι υποστηρικτές του Τάμπμαν συγκρούονταν στους δρόμους με τις αστυνομικές δυνάμεις, πετώντας πέτρες.