Ασφαλείς αισθάνονται οι Αυστριακοί πολίτες

Παρόλα αυτά τα στοιχεία τελευταίας έρευνας δείχνουν πως δύο στους τρεις πιστεύουν πως η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί


ΚΟΣΜΟΣ
23:58
29/01/2017
Ασφαλείς αισθάνονται οι Αυστριακοί πολίτες
loading

Οι Αυστριακοί στην πλειονότητά τους αισθάνονται ασφαλείς απέναντι σε εγκλήματα, την ίδια όμως στιγμή φαίνεται να αυξάνονται οι ανησυχίες τους για την εγκληματικότητα, όπως διαπιστώνεται σε αντιπροσωπευτική έρευνα του γνωστού Ινστιτούτου Έρευνας της Κοινής Γνώμης IMAS.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα αποτελέσματα της έρευνας εμφανίζονται αντιφατικά, καθώς τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δηλώνουν πως αισθάνονται ασφαλείς απέναντι σε εγκλήματα και σε ποινικά αδικήματα, ενώ ταυτόχρονα επίσης τα δύο τρίτα πιστεύουν πως έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έρευνας, η πλειονότητα των Αυστριακών αισθάνονται ασφαλείς, ωστόσο ο γενικός κίνδυνος από την τρομοκρατία τους οδηγεί σε αυτές τις ανησυχίες τους για αυξανόμενη εγκληματικότητα, ανησυχίες οι οποίες είναι εντονότερες στην περιφέρεια από ό,τι στις πόλεις.

Ενας στους δέκα εμφανίζεται στην έρευνα να μην αισθάνεται καθόλου ασφαλής, κάτι που, όπως επισημαίνεται από τους υπεύθυνους της, αντικρούεται από τις επίσημες στατιστικές οι οποίες φέρουν τον δείκτη εγκληματικότητας να παραμένει σταθερός και μάλιστα να μειώνεται ελαφρά.

Στην έρευνα διαπιστώνεται επίσης πως στην ανασφάλεια των πολιτών συμβάλλουν τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους συνδέουν την ανησυχία τους με την σχετική ειδησεογραφία των ΜΜΕ.

Οι περισσότεροι αναφέρουν πως τον μεγαλύτερο φόβο τους προκαλούν οι κρίσεις στην Ευρώπη και πως τα βίντεο και οι ειδήσεις τόσο σε κλασικά μέσα όσο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρνουν τη βία ακόμη πιο κοντά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει