Περισσότεροι από 6.000 Βρετανοί στρατιώτες εκτιμάται ότι θα κληθούν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους του Λονδίνου κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, το επόμενο καλοκαίρι.

Οι διοργανωτές “εξετάζουν την πιθανή χρήση του στρατού κατά την διάρκεια των Αγώνων” μετά από μία επαναξιολόγηση των δυνάμεων που απαιτούνται, καθώς όπως αναφέρουν πηγές πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της χώρας στον τομέα της ασφάλειας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Επιτροπή Διοργάνωσης των Αγώνων του Λονδίνου ανέθεσε στην ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας G4S να εκπαιδεύσει και να διαχειριστεί 10.000 πολιτοφύλακες με σκοπό να περιπολούν τους δρόμους. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί στους 22.000.

«Θα είμαστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι χιλιάδες υψηλά εκπαιδευμένοι στρατιώτες είναι τριγύρω» ανέφερε μία πηγή.

Οι στρατιώτες δε θα είναι ένστολοι -προβλέπεται να φορούν στολές ιδιωτικών φρουρών- και θα λαμβάνουν τον κανονικό μισθό τους.

“Το υπουργείο Άμυνας έχει εμπλακεί στην υποστήριξη του σχεδιασμού της ασφάλειας των Ολυμπιακών. Έχουμε δεσμευτεί να διοργανώσουμε ασφαλείς Αγώνες τους οποίους θα απολαύσουν το Λονδίνο, η Βρετανία και ο κόσμος” δήλωσε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Βρετανία διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το επίπεδο συναγερμού για την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων.