Έτοιμο σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν

Στην περίπτωση που η Τεχεράνη αποκτήσει πυρηνικό όπλο


ΚΟΣΜΟΣ
18:38
01/08/2010
Έτοιμο σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν
loading

Ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Μάικλ Μάλεν διαβεβαίωσε σήμερα ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αν η Τεχεράνη αποκτήσει πυρηνικό όπλο, αλλά και ότι είναι «ιδιαίτερα ανήσυχος» για τις συνέπειες που θα είχε μία τέτοια επίθεση.

Μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν θα μπορούσε να έχει "ανεπιθύμητες συνέπειες που είναι δύσκολο να τις προβλέψει κανείς σε μία τόσο ασταθή περιοχή", δήλωσε ο ναύαρχος Μάικλ Μάλεν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Οι ΗΠΑ παρόλα αυτά, συνέχισε, δεν μπορούν να αφήσουν την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο. «Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, και η μία και η άλλη επιλογή με ανησυχούν πολύ», παραδέχθηκε.

Ο Μάλεν δήλωσε αισιόδοξος ότι οι διπλωματικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει στο Ιράν θα οδηγήσουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της εμπλουτισμού ουρανίου. Τέλος πρόσθεσε ότι «οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι και θα παραμείνουν εκεί. Ελπίζω να μη χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι σημαντικές και γνωστές».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει