Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αλλά μέχρι πρότινος η μία δεν γνώριζε την ύπαρξη της άλλης. Ο λόγος για δύο δωδεκάχρονα κορίτσια, την Ιρίνα και την Άνια, που εξαιτίας ενός μπερδέματος στο μαιευτήριο Κοπέισκ στη Ρωσία τις αναγκάστηκαν να ζουν με λάθος γονείς.

Το λάθος έγινε μόλις πρόσφατα αντιληπτό λόγω ενός τεστ DNA που πραγματοποίησαν για άλλη αιτία, του οποίου τα αποτελέσματα προκάλεσαν μεγαλύτερη έκπληξη από την αναμενόμενη.

Η μητέρα της Ιρίνα βρισκόταν σε διαμάχη με τον πατέρα της μικρής που αρνιόταν ότι ήταν κόρη του. «Τον πήγα στα δικαστήρια για να αποδείξω ότι ήταν ο πατέρας της Ιρίνα. Κάναμε όλα τα τεστ DNA όμως τα αποτελέσματα αποτέλεσαν τεράστια έκπληξη: όχι μόνο ο πρώην σύζυγός μου δεν είχε βιολογική σχέση με την Ιρίνα αλλά ούτε κι εγώ» λέει η Γιούλια Μπελιάεβα.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες η Γιούλια εντόπισε την πραγματική της κόρη να χωριό, σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι τους. Η Άνια μεγάλωσε πιστεύοντας ότι ο Ναϊμάτ Ισκαντέροφ ήταν ο πατέρας της. Όταν η αστυνομία του είπε για το τραγικό λάθος, στην αρχή αρνήθηκε να το πιστέψει.

«Όταν όμως ο αστυνομικός μου έδειξε μια φωτογραφία του άλλου κοριτσιού, της Ιρίνα, και είδα το πρόσωπό της ήταν σαν να κοιταζόμουν στον καθρέφτη. Αρχισα να τρέμω. Ήταν φριχτό να σκέφτομαι ότι η κόρη μου είχε μεγαλώσει σε άλλη οικογένεια. Και ότι εγώ είχα μεγαλώσει την δική τους κόρη» είπε ο Ναϊμάτ.

Στις 17 Δεκεμβρίου 1998 έγινε μπέρδεμα στο τοπικό μαιευτήριο. Τα δύο μωρά έλαβαν λάθος τις ταμπελίτσες με το όνομά τους και, τελικά, δόθηκαν το ένα στους γονείς του άλλου.

Και οι δυο οικογένειες έχουν κάνει μήνυση στο μαιευτήριο Κοπέισκ και προς το παρόν τα δυο κορίτσια δεν θέλουν να αλλάξουν γονείς και δηλώνουν ότι έχουν γίνει οι καλύτερες φίλες!