Αναγκαστική προσγείωση έκανε αεροσκάφος της Qatar Airways σε στρατιωτική βάση στην Πορτογαλία, στις Αζόρες, όταν ένας επιβάτης έπαθε καρδιακή προσβολή. Ωστόσο ακόμα πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν όταν κατά την κάθοδό του το αεροσκάφος έπεσε σε αναταράξεις.

Το Boeing 777, που εκτελούσε δρομολόγιο από την  Ουάσιγκτον στη Ντόχα του Κατάρ άλλαξε πορεία εν μέσω καταιγίδας προς τις Αζόρες, πορτογαλική επικράτεια στον Βόρειο Ατλαντικό και προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Lajes.

Αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως το αεροσκάφος έχασε απότομα ύψος με αποτέλεσμα αρκετοί επιβάτες να εκτοξευτούν από τα καθίσματά τους και να τραυματιστούν. Ένας από τους τραυματίες έσπασε το πόδι του.

Στην πτήση QR-708 επέβαιναν 350 άνθρωποι και βρισκόταν πάνω από τον Ατλαντικό όταν ο πιλότος πήρε την απόφαση να προσγειωθεί στις Αζόρες.

Η Anjali Sarker που επέβαινε στο εν λόγω αεροπλάνο δήλωσε στο Αssociated Press πως τόσο η ίδια όσο και άλλοι επιβάτες τραυματίστηκαν όταν αυτό κάποια στιγμή έχασε απότομα ύψος. Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν ενώ όσοι επιβάτες δεν είχαν δεμένη τη ζώνη τους υπέστησαν τραυματισμούς.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, μια γυναίκα έσπασε το πόδι της, άλλος επιβάτης παραπονέθηκε για πόνους στην καρδιά ενώ ένα 3χρονο παιδί πετάχτηκε από τη θέση του και βρέθηκε στην αγκαλιά άλλου επιβάτη.

qataesr2 qataesr4 qataesr5 qataesr6 qataesr1 qataesr3