Με τη φράση «Δεν μπορείτε να σκοτώσετε τα όνειρά μας» γραμμένη στις παλάμες τους γυναίκες υψώνουν τα χέρια τους και διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ.

Την ίδια ώρα, σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς στρατεύματα πιστά στον πρόεδρο Αλι Αμπντουλάχ Σαλέχ της Υεμένης και αντάρτες που πολεμούν να τον διώξουν από την εξουσία συγκρούονται  με ρουκέτες και βαρύ πυροβολικό.

Συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξαν και στο παρελθόν, όμως η σημερινή χαρακτηρίζεται ως η πλέον σφοδρή και έντονη με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να σφυροκοπούν τις θέσεις των αντιπάλων τους από το ύψος των λόφων έξω από την πόλη.

Ο επί σειρά 33 ετών πρόεδρος Σάλεχ αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία, παρά τις μαζικές διαδηλώσεις και την εγκατάλειψη του τον Μάρτιο από ένα παλιό σύμμαχο και ισχυρό φύλαρχο ο οποίος προσχώρησε στην αντιπολίτευση μαζί με αρκετούς στρατιωτικούς διοικητές, βουλευτές και υπουργούς, αρνούμενος να αποδεχθεί μία αμερικανικής υποστήριξης πρότασης των Αράβων γειτόνων του για μεταβίβαση της εξουσίας έναντι αμνηστίας.