Σε «νεκρούς» από τη σημερινή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ την ώρα που ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για ένα νεκρό.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο στη συνοικία Baglar και έγινε αισθητή σε ολόκληρη την πόλη.

Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 40, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη σύλληψη 11 βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε την κράτησή τους νόμιμη.

Ο Τούρκος βουλευτής Ιμάμ Τασκιέρ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι κρατείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουρκικής αστυνομίας, ανεβάζοντας σε 12 τους  βουλευτές που συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής έρευνας». Η τουρκική αστυνομία έκανε νυχτερινές εφόδους και συνέλαβε τα μέλη της ηγεσίας και βουλευτές του HDP, του δεύτερου σε μέγεθος κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, αφού αρνήθηκαν να καταθέσουν για «εγκλήματα που συνδέονται με τρομοκρατική προπαγάνδα».

 

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΕΚΡΗΞΗ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.