Λέκκας για σεισμό στην Ιταλία: Ανησυχία, χάος, δράμα

«Δεν έχουμε θύματα λόγω της έγκαιρης απομάκρυνσης των κατοίκων από την πληγείσα περιοχή»


ΚΟΣΜΟΣ
12:10
31/10/2016
Λέκκας για σεισμό στην Ιταλία: Ανησυχία, χάος, δράμα
loading

Με το τρίπτυχο «ανησυχία, χάος, δράμα» περιγράφει την κατάσταση στην Ιταλία μετά το χθεσινό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην περιοχή.

«Είναι μία περιοχή γεμάτη με κατολισθήσεις και προσπαθούμε να βρούμε πρόσβαση σε περιοχές ενδότερες» τόνισε στο Πρακτορείο 104,9 fm, ενώ κληθείς να περιγράψει τις εικόνες που αντικρίζει στην πληγείσα περιοχή, παρέπεμψε στις λέξεις-κλειδιά, όπως είπε, που χρησιμοποιούν και τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία: «ανησυχία, χάος, δράμα».

«Είναι μία περιοχή που έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το ότι δεν έχουμε θύματα οφείλεται στην έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων από την πληγείσα περιοχή. Είναι μία περιοχή εκτεταμένη στην οποία επιπρόσθετα έχουμε πολύ δύσκολη πρόσβαση. Είναι δρόμοι που έχουν κλείσει, λόγω κατολισθήσεων. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

«Όλη η κεντρική Ιταλία είναι σε γενική διέγερση. Είναι μία περιοχή που θα δώσει κι άλλους σεισμούς απ' ό,τι μπορούμε να υπολογίσουμε, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα είναι πώς θα στεγαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που είναι γύρω στους 30.000-40.000».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει