Σε συναγερμό βρίσκονται από το μεσημέρι οι αρχές στο Βέλγιο καθώς νωρίτερα σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικών, ενώ λίγο αργότερα εκκενώθηκε σιδηροδρομικός σταθμός και αεροδρόμιο στο Σαρλερουά μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβες.

Συγκεκριμένα οι αρχές εκκένωσαν το αεροδρόμιο Brussels South Charleroi και το σιδηροδρομικό σταθμό Charleroi-South, ενώ διακόπηκαν και δρομολόγια συρμών.

Ο συναγερμός έληξε στις 19.30 ώρα Ελλάδος για τον σταθμό, με την εταιρία σιδηροδρόμων να ανακοινώνει ότι δεν βρέθηκε τίποτε ύποπτο, ενώ αργότερα  τερματίστηκε και ο συναγερμός στο αεροδρόμιο της πόλης.

Νωρίτερα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον δύο αστυνομικών που σημειώθηκε στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος άντρας γρονθοκόπησε κι έναν τρίτο αστυνομικό.

«Έχουμε στοιχεία που μας ωθούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερίκ Βαν Ντερ Σιπτ, ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση VRT, ο ένας αστυνομικός φέρει τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και ο δεύτερο στο στομάχι. Ο δράστης στη συνέχεια έσπασε τη μύτη ενός τρίτου αστυνομικού που έσπευσε να βοηθήσει τους συναδέλφους του. Η ζωή των αστυνομικών δεν διατρέχει κίνδυνο.

Όταν προσπάθησε να διαφύγει, άλλοι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στο πόδι και τον ακινητοποίησαν.