Με θετικό τρόπο δέχτηκε το Ισραήλ την ανακοίνωση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, κάλεσε τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις άμεσες συνομιλίες «χωρίς καθυστέρηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση στην πρόταση του Κουαρτέτου (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία) για την οποία ισραηλινοί υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν, είχαν ήδη αντιδράσει θετικά.

«Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει επιφυλάξεις που θα τεθούν, σε εύθετο χρόνο, καλεί την Παλαιστινιακή Αρχή να ακολουθήσει το παράδειγμά του και να ξεκινήσει απευθείας διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την υποβολή στις 23 Σεπτεμβρίου του αιτήματος για τη συμμετοχή του κράτους της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη, το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία) έχει προτείνει μια επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη στο τέλος του 2012 μιας τελικής συμφωνίας.