Οι ζωές τους δεν άλλαξαν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά η ώρα πλησιάζει για μια φυλή σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κένυας.

Η σύγχρονη τεχνολογία και η εκπαίδευση οδηγεί τους ανθρώπους της περιοχής Τουρκάνα στο βορειότερο τμήμα της χώρας να εγκαταλείπουν τα βαθιά ριζωμένα έθιμά τους και να υιοθετούν έναν πιο δυτικό τρόπο ζωής.

Οι εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογράφος Neil Thomas που γεννήθηκε στην Κένυα δείχνουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της φυλής, καθώς σταδιακά εξαφανίζεται. «Συνάντησα έναν άνδρα της φυλής Τουρκάνα στο δρόμο. Ήταν εντελώς γυμνός, αλλά είχε ένα κινητό τηλέφωνο κρεμασμένο σε μια κλωστή γύρω από το λαιμό του. Ήταν τότε που ήξερα ότι τα πράγματα επρόκειτο να αλλάξουν γρήγορα», λέει ο φωτογράφος.

Μεταξύ των φωτογραφιών που τράβηξε ο Neil Thomas, διακρίνεται ένας άνδρας της φυλής να στέκεται πάνω σε ένα λόφο κρατώντας ένα δόρυ. Υπάρχουν 48 φυλές στην Κένυα, σύμφωνα με την Daily Mail, μερικές από τις οποίες ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και άργησαν να προσαρμοστούν στη νέα τεχνολογία και το δυτικό τρόπο ζωής.

«Επειδή γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κένυα, νιώθω ότι είμαι σε μια μοναδική και προνομιακή θέση να παρατηρώ την εξέλιξη ορισμένων από τις απομακρυσμένες φυλές στην περιοχή», αναφέρει ο φωτογράφος. Καθώς οι περιοχές αυτές είναι αρκετά απομακρυσμένες, η τεχνολογική ανάπτυξη σημειώθηκε με πολύ βραδύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με τις προηγμένες βιομηχανικές χώρες.

Ο φωτογράφος αναφέρει ότι θεωρεί πως ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού και των παραδοσιακών τρόπων ντυσίματος θα χαθούν πολύ σύντομα και έτσι αισθάνεται ότι είναι καθήκον του να το καταγράψει για τις μελλοντικές γενιές.

kenya1 kenya2 kenya3 kenya4 kenya5 kenya6 kenya7 kenya8 kenya9 kenya10 kenya11 kenya12 kenya13 kenya14 kenya15 kenya16