Όπου φύγει- φύγει οι τζιχαντιστές από στρατηγικά σημεία του Ιράκ και της Συρίας και αυτό φαίνεται πως αφήνει στα χέρια των συμμάχων πολύτιμα στοιχεία για τον τρόπο δράσης τους Ισλαμικού Κράτους.

Οι εξτρεμιστές χάνουν διαρκώς έδαφος στις δυο χώρες και έτσι κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Επιπλέον  ο θάνατος του επίσημου εκπρόσωπου του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μουχάμαντ αλ Αντνάνι, σύμφωνα με ανακοίνωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, πιθανότατα θα επιταχύνουν τα προβλήματα μέσα στην ομάδα. Από τους παλαιότερους αξιωματούχους της οργάνωσης, ο Αντνάνι ήταν επικεφαλής των εξωτερικών της επιχειρήσεων και αρμόδιος για επιθέσεις σε άλλες χώρες.

Το Business Insider, δημοσίευσε φωτογραφίες από εγκαταλελειμμένα οχυρά σε Συρία και Ιράκ. Το υλικό αυτό υποδηλώνει πως τα πολύτιμα υλικά που άφησαν πίσω, όπως τα εξαρτήματα πυρομαχικών, θα μπορούσαν να αναλυθούν από εμπειρογνώμονες για την απόκρουση του ISIS στο μέλλον.

Δείτε εικόνες από αυτά που άφησαν πίσω οι τζιχαντιστές:

ISIS13 ISIS12 ISIS11 ISIS10 ISIS1 ISIS2 ISIS3 ISIS4 ISIS5 ISIS6 ISIS7 ISIS8 ISIS9

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.