Από την κυβερνοεπίθεση εναντίον της Mitsubishi Heavy Industries (MHI), μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες εξοπλισμών της Ιαπωνίας δε σημειώθηκε διαρροή ευαίσθητων δεδομένων, διαβεβαιώνει το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.

«Δεν γνωρίζουμε για οποιαδήποτε διαρροή σημαντικών δεδομένων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιασούο Ισικάβα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Το υπουργείο διατηρεί επιχειρηματικές σχέσεις με την εταιρία αυτή και θα της ζητήσουμε να επανεξετάσει τα συστήματα ασφαλείας των δικτύων υπολογιστών της» πρόσθεσε.

Η εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Yomiuri Shimbun έγραψε χθες πως η κυβερνοεπίθεση με στόχο την MHI που ανακαλύφθηκε στα μέσα Αυγούστου, επέτρεψε στους πειρατές του κυβερνοχώρου να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά εργοστάσια και με τον στρατιωτικό εξοπλισμό που κατασκευάζει η εταιρία.

Η ΜΗΙ παραδέχτηκε πως έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, αλλά υπογράμμισε πως καμία πληροφορία που συνδέεται με τις τεχνολογίες αυτές δεν διέρρευσε.

Άλλη μια εταιρία κατασκευής εξοπλισμών, η IHI Corp, η οποία προμηθεύει την ιαπωνική κυβέρνηση με εξαρτήματα κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε πως υπάλληλοι της δέχτηκαν μεγάλο αριθμό ύποπτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ενημέρωσε την αστυνομία.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δεν διευκρίνισε το είδος των e-mails. Νωρίτερα σήμερα η οικονομική εφημερίδα Nikkei ανακοίνωσε πως η IHI Corp δέχτηκε κυβερνοεπίθεση.